Stormarknadsbygge igång

Det första spadtaget för nya Ica Kvantum på stormarknadsområdet i Kiruna har tagits.Samtidigt bereds tomten för ett ännu större bygge som ska rymma tre butiker.

KIRUNA2009-06-13 06:00
Bygget av Ica Kvantum ska ta omkring tio månader och invigningen planeras till någon gång framåt mars 2010.
Byggstarten är försenad med ett drygt halvår och för syskonen Stefan Ohlsson och Susanne Bodén som ska driva Ica Kvantum var det ett efterlängtat första spadtag.
- Äntligen är vi i gång. Det är ju ett ganska stort projekt, säger Susanne Bodén.
De driver i dag Ica Signalen på Lombolo och ska fortsätta med det tills de tre gånger så stora lokalerna är klar. Därefter läggs Ica Signalen ned.
Nyanställningar
De tar med sig de 14 anställda och räknar med att få anställa fler. Det nya bygget är 3 100 kvadratmeter och Etableringskostnaden för Ica är omkring 76 miljoner kronor.
Ica Kvantum byggs på tomten närmast Malmvägen-Hjalmar Lundbohmsvägen. På tomten närmare Coop Forum bereds marken för en 3 500 kvadratmeter stor byggnad som planeras för tre ännu hemliga intressenter.
- Vi gör markarbetena klara, men vi törs inte börja bygga förrän kontrakten är påskrivna. Vi tror att det blir lättare att locka fler nu när det är klart med Ica Kvantum, säger Magnus Bäcktorp vid fastighetsbolaget Telerit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om