Stålnacke mot en ny bana Kommunalråd blir rektor - och ordförande

Kommunalrådet Kenneth Stålnacke är aktuell för jobbet som rektor för Malmfältens folkhögskola.Samtidigt vill han gärna ha en tung politisk post i kommunen.- Jag tror att det är möjligt att kombinera, säger han.

KIRUNA2010-12-09 06:00
På söndag har Socialdemokraterna i Kiruna medlemsmöte där nomineringarna till de kommunala posterna är den viktigaste punkten.
Ordförandeposterna i socialnämnden samt miljö- och byggnämnden är vikta för samarbetspartierna Vänstern respektive Samelistan.
Övriga ordförandeposter är upp till Socialdemokraterna att besätta.
Ställer upp för omval
I fritids- och kulturnämnden blir det en ny ordförande eftersom posten i dag innehas av kirunapartisten Ann-Helen Bergsten.
Vice ordförande Siv Gunillasson har blivit tillfrågad av valberedningen och tackat ja.
Övriga ordförande ställer upp för omval på sina poster. Roger Suup deklarerar att han gärna fortsätter i barn- och utbildningsnämnden medan Sten Nyhlén kandiderar till en fortsättning i Kirunabostäder.
Lars Törnman ställer sig till fortsatt förfogande för det kommunala bolaget Tekniska verken. Han säger att det är ett område som han tycker om och som han har följt sedan mitten av 1990-talet.
Pengar att spara
- Dessutom skulle kommunen spara en hel del pengar under perioden om jag får uppdraget eftersom arvodet räknas av mot kommunalrådspension, säger han.
Sedan tidigare står det klart att Kristina Zakrisson blir Kirunas första kvinnliga kommunalråd efter att ha samlat in flest kryss.
Upplagt för dramatik
Kenneth Stålnacke blev tvåa i krysskampen och vill inte gå lottlös från söndagens nomineringsmöte.
- Jag har anmält ett intresse för ett ordförandeuppdrag till exempel Tekniska verken eller Kirunabostäder, sedan är det upp till vad partiet vill. Men jag tycker att jag har fått ett stort stöd i bland väljarna och att min erfarenhet borde väga ganska tungt, säger han.
Därmed är det upplagt för en viss dramatik. Medlemmarna kommer att få ta ställning mellan minst två kandidaturer.
Samtidigt ska Kenneth Stålnacke träffa ledningen för Malmfältens folkhögskola i dag för att diskutera villkoren för jobbet som rektor och verkställande direktör efter förre kommunalrådet Harald Ericson.
- Jag kan inte ta ett uppdrag som innebär att jag måste vara borta flera dagar i veckan. Men ett enstaka ordförandeuppdrag ska det vara fullt möjligt att kombinera med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om