Stålnacke dementerar Terassenprojekt

Kommunalrådet Kenneth Stålnacke (S) dementerar uppgifterna om att LKAB inte skulle vara intresserat av att köpa Terrassenområdet.- Jag vet inte var Kirunabostäders ordförande har fått de uppgifterna från, säger han.

Det blir två nya punkthus där tre kallställda hus nyligen har rivits på Terassen.  Nu återupptar Kirunabostäder den avbrutna planeringen och bedömer att markarbeten kan starta till sensommaren/hösten 2011. Foto: hans sternlund

Det blir två nya punkthus där tre kallställda hus nyligen har rivits på Terassen. Nu återupptar Kirunabostäder den avbrutna planeringen och bedömer att markarbeten kan starta till sensommaren/hösten 2011. Foto: hans sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-09-16 11:53
Kenneth Stålnacke har under torsdagen varit i kontakt med Anders Furbeck som bland annat är ansvarig för området gruvrätt inom LKAB.
Beskedet från honom är entydigt: LKAB har inte ännu gett något svar på budet om att köpa Terrassen. Framför allt finns det ingen besked om att man inte vill köpa Terrassen.
- Vi måste göra saker i rätt ordning. Först ska vi göra färdigt avtalet om gruvstadsparken, därefter kan vi gå vidare med den här frågan, säger Kenneth Stålnacke.
Kenneth Stålnacke påpekar också att Kirunabostäder ensamt inte kan driva frågan. Eftersom det är kommunen som äger marken måste frågan upp för behandling i kommunfullmäktige.
- Dessutom anser jag att det är LKAB:S bostadsbolag FAB som ska vara först på banan när det gäller att bygga nya bostäder. Det är trots allt deras hyresgäster som drabbas av gruvbrytningen i det första skedet, tillägger Kenneth Stålnacke.
Kirunabostäders ordförande Sten Nyhlén (S) har svårt att se hur han ska ha kunnat missförstå beskedet om LKAB.s inställning till Terrassen.
- Jag fick det ju av Kenneth Stålnacke. Jag har själv inte varit i kontakt med LKAB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om