Sören Häggroth överklagar domen

Folkets hus förre föreståndare Sören Häggroth överklagar domen i tingsrätten där han döms till ett års fängelse för bland annat grovt bedrägeri.- Hela utredningen lämnar många frågetecken, säger han.

Sören Häggroth dömdes till ett års fängelse av tingsrätten. foto: hans sternlund

Sören Häggroth dömdes till ett års fängelse av tingsrätten. foto: hans sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-05-08 06:00
Det har gått över tre år sedan den första polisanmälan lämnades in mot Sören Häggroth av hans dåvarande arbetsgivare, Folkets hus i Kiruna.
I och med att domen överklagas till hovrätten dröjer det ännu en tid innan saken kan läggas till handlingarna.
Sören Häggroth anser att ekobrottsmyndighetens utredning som ligger till grund för åtalet har stora brister. Samtidigt är han medveten om att det inte kommer att göras någon ny utredning inför förhandlingarna i hovrätten.
- De använder i stort sett samma material. Men om jag inte går vidare nu kommer jag alltid att älta om varför inte den stenen lyftes eller den saken belystes, säger han.
Sören Häggroth har erkänt att han har utfärdat fakturor till sin sambos företag som inte är affärsmässigt relaterade. Han hävdar dock att avsikten inte har varit att lura till sig pengar.
Två miljoner i skadestånd
Han ska ha låtit skicka motfakturor från Folkets hus till honom själv på motsvarande belopp. Det ska ha varit ett sätt att låna pengar, något han hävdar att styrelse och andra anställda har känt till.
Det har förnekats av berörda personer i vittnesförhören i tingsrätten.
Nu yrkar Sören Höggroth på att domen i tingsrätten ogillas i sin helhet. Förutom fängelsetraffet tilldömdes han att betala ett skadestånd på omkring två miljoner kronor.
"Mitt brott för att jag inte har haft en säkerställd återbetalningsförmåga när Folkets hus ställt ut fakturor till mig", skriver han i överklagan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om