Det är studerande vid studieförbundet Miroi som arrangerade festen i förbundets lokaler som hyrs i sjukhuset.
Det handlar om flyktingar som har fått uppehållstillstånd men som ännu inte har fått kommunplacering.
Precis som hemma
Det här är ett tillfälle att visa upp sin kultur, sina mattraditioner och samtidigt skapa kontakt.
Från Mirois sida har man därför bjudit in folk från företag, organisationen Företagarna, restauranger och andra studieförbund.
Det fanns definitivt mat så det räckte till alla.
Serag Ebrahim intygade att den eritreanska maten som serverades smakar precis som hemma.
- Det flesta råvaror finns att få tag på i vanliga affärer. Men det är kryddorna som är huvudsaken och en hel del får vi uppskickat från vårt hemland.
Förbättrar utbytet
Han tillägger.
- I dag har vi inte kryddat lika starkt som vanligt, då hade många inte kunnat äta, säger han.
Matlagen vid de olika borden är angelägna att få bjuda på just sina specialiteter och det gäller att disponera tallriken klokt från start.
Serag Ebrahim konstaterar att det ges få andra tillfällen att få bjuda infödda svenskar på mat. Tyvärr är utbytet mellan de nya svenskarna och de som har bott länge i landet tämligen begränsat.
- Ni verkar vara väldigt blyga, säger han.
Vid Miroi jobbar man för att förbättra utbytet även i det vardagliga livet.
Meritportföljen
- Vi försöker hitta kontaktfamiljer i Kiruna. Många tycker att de inte har någon tid att avvara, men det finns också de som har det, säger Anne Kotavupoio Jatko i Miroi.
Dharma Johansson jobbar med något som kallas meritportföljen i studieförbundet. Det handlar om att inventera vilka utbildningar och kunskaper som finns.
- Det finns många yrkesgrupper som hade behövts i Kirunas yrkesliv, men de slussas vidare eftersom det inte finns bostäder här. Det är egentligen ett enormt kompetensslöseri, säger hon.