Skyltsöndag bland kundvagnar och vardagshandlare

För första gången ordnades skyltsöndag med uppträdande och jippon på stormarknadsområdet i Kiruna.- Varför ska det inte kunna vara en upplevelse att handla här ute, säger Anders Wikström, varuhuschef vid Coop.

Skyltsöndagen i Kiruna hade spridit sig till Coop-området med uppträdanden och jippon bland kundvagnar och söndagshandlare. Här är det Jessica Brandebo i estetprogrammets kör som sjunger solo.FOTO: HANS STERNLUND

Skyltsöndagen i Kiruna hade spridit sig till Coop-området med uppträdanden och jippon bland kundvagnar och söndagshandlare. Här är det Jessica Brandebo i estetprogrammets kör som sjunger solo.FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-11-29 06:00
Skyltfönstren på stormarknaden har kanske inte samma betydelse som i cityhandeln. Men så är det också en svunnen tid när skyltsöndagen bara innebar fönstershopping.
Numera är det full kommers överallt och mest hela tiden.
Samordnad aktivitet
De som kom för att vardagshandla på Coop på blanka söndagen kunde bland annat njuta av estetprogrammet från Hjalmar Lundbohmsskolan och träffa kandidaterna till Lions Lucia.
Anders Wikström säger att han brukar samordna aktiviteter med butikerna och restaurangerna som finns i Coophuset en gång i kvartalet.
Skyltsöndagen tyckte han var en bra tidpunkt för en samordnad aktivitet. Även om det kolliderade med de mer traditionsbundna händelserna i centrala Kiruna.
- Jag brinner för det här området och jag ser inte det här som en konkurrens med det som händer uppe på stan. Jag har inga ambitioner att försöka döda centrumhandeln, säger han.
Stormarknaden kan möjligen ha statusen av köpkoncentrerade kunder och mindre mysfaktor. Anders Wikström anse att det inte behöver vara så.
Tomtesmyg
- Varför ska man inte kunna få en upplevelse även här nere, säger han.
Det var inte helt lätt att bedöma huruvida det var mindre folk på skyltsöndagen i Kiruna centrum. Det var i alla fall inte färre aktiviteter än vanligt.
Som vanligt hade Kiruna AIF sin basar i Stadshuset medan det var tomtesmyg i Järnvägsparken och premiär för Vinterparken i Ferrumparken. Dessutom är det numera tradition med aktiviteter i Hjalmar Lundbohmsgården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om