Skidklubbarna vill också rusta Matojärvi

Nu uppvaktar även skidklubbarna i Kiruna kommunalråden för att få bättre träningsförhållanden.I går var Kenneth Stålnacke (S) tillbaka på Matojärvi IP.- Vi ska ta fram en plan för vad som behöver göras, säger han.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-09-07 16:16
För tre veckor sedan var det hockeyfolket som visade upp läckande tak och stinkande omklädningsrum i Matojärvis slitna ishockeylada från 1957.
Utanför ladan är läget inte mycket bättre.
Skidklubbarna Jukkasjärvi IF och IFK Kiruna ville gärna ta tillfället i akt och visa upp sina förhållanden, och kanske få i gång en budgivning inför valet.
Skidstadion rustade upp inför skid-SM 1992. Sedan dess har det inte hänt desto mer.
Den gamla delen av baracken med bland annat klubblokaler och vaktmästarutrymmen är angripen av mögel och är snart bortom all räddning.
- Vi vill göra arenan mer lockande för våra egna ungdomar och för dem som kommer hit och tävlar. Vi tappar mark, säger Mikael Myrsell i IFK.
Kenneth Stålnacke säger att fritids- och kulturförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan som kan genomföras i flera steg. En del skulle kunna bli klart ganska snabbt.
På längre sikt anser han att Matojärvi kan renodlas för skidåkning, draghundskörning och friidrott samt på sikt även flytta dit skidskyttestadion och bygga upp tennisbanorna igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om