BB, vårdplatser, akutkirurgi...
Det är ämnen som debatten kring sjukvården i Kiruna har rört sig kring om under lång tid.
I lördags var tanken att verksamheterna som faktiskt finns i sjukhuset skulle få chansen att visa upp sig.
Göran Millebrand säger att generellt inte märker av någon stor frustration bland personalen efter flytten av centraloperation som genomfördes för ett drygt år sedan.
- Rent generellt upplever jag inte det. Vi är stolta över den verksamhet som vi bedriver. Det som egentligen har skett är att akutkirurgin har försvunnit, sedan har till exempel dialysen tillkommit. Vi försöker ständigt att utveckla vår verksamhet, säger han.
Ökat självstyre
Landstingsdirektören Gunnar Persson berättade om den förestående omorganisationen och införandet av det som kallas närsjukvård i landstinget.
Det kommer bland annat att innebära att sjukhusen i länet får ett ökat självstyre.
Det välkomnas av Göran Millebrand.
- Vi ser det som mycket positivt att vi själva får möjlighet att styra över de processer som är på sjukhuset, säger han.
Under de senaste tolv åren har landstingets olika specialiteter (operation, medicin, vuxenpsykiatri med mera) haft sina egna länsövergripande divisioner.
Nattöppen flygplats
- Det har varit en hel del positivt med det. Men patienterna färdas horisontellt genom systemet och där har varit lite problem med kopplingen mot kommunen, säger Göran Millebrand.
Gunnar Persson säger att han gärna skulle se att det fanns en företrädare från kommunen som adjungerad i den ledningsgrupp för sjukhuset som landstinget ska tillsätta.
- Det skulle göra att kommunen kommer riktigt nära sjukhuset, säger han.
Han berättade samtidigt att landstinget ska säkerställa att Kiruna flygplats hålls öppen under kvällar och nätter för ambulansflyg.
- Vi ska teckna ett nytt avtal med Swedavia som ska gälla från årsskiftet utan avbrott. Samtidigt uppvaktar vi regeringen eftersom vi tycker att det är staten som ska bekosta det här.