Sjuk av sjukhuset

Ann-Marie Johansson, som har astma, fick svårt att andas när hon besökte Kiruna sjukhus i går. Orsaken var att det dammade från byggarbeten i korridoren.- Är man inte sjuk så blir man det här, sade hon.

Det pågick byggnadsarbeten inne i Kiruna sjukhus och Ann-Marie Johansson, som har astma, fick problem av dammet.FOTO: Alexander Linder

Det pågick byggnadsarbeten inne i Kiruna sjukhus och Ann-Marie Johansson, som har astma, fick problem av dammet.FOTO: Alexander Linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2010-04-17 06:00
Kirunabon Ann-Marie Johansson skulle in på sjukhuset för en hälsokontroll. Hon såg att det pågick byggnationer i korridoren, men själva arbetet låg nere just då.
Svårt att andas
Efter att ha suttit i väntrummet ett tag kände hon irritation i halsen och hon fick allt svårare att andas. Hon fick också problem med rösten.
Anledningen var att arbetet ute i korridoren hade satt igång igen och varje gång dörren till väntrummet öppnades kom det in dammig luft.
- Jag är hyperallergisk mot sådant damm. Det täpper till vid stämbanden och gör det svårt att andas. Astma är inget att leka med, täpper det till så kan det gå fort. Det är horribelt att man ska bli sjuk av att gå till sjukhuset, sade Ann-Marie Johansson.
Innertaket byts ut
Eftersom det var uteslutet att passera genom samma korridor fick hon hjälp att ta sig ut en annan väg.
- Att de håller på och bygger när det finns folk här, sade hon.
Göran Millebrand är platschef på sjukhuset. Han berättar att det är innertaket som byts ut.
- Självklart är det olyckligt om någon drabbas av att vi bygger om. Vi förlägger det på dagtid, för har vi byggnationer på natten så störs patienter och kommunala boenden. Vi vill inte heller ha entreprenörer eller andra inne i sjukhuset om nätterna, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om