Sista året för Störman?

Två unga veteraner tar hand om regin för årets nyårsrevy i Kiruna.Markus Tornberg, 33, och Sebastian Iversen, 24, har å andra sidan en relativt intakt ensemble i övrigt och ett händelserikt år att summera.

Foto:

KIRUNA2010-12-28 17:38

Repetitionerna inför premiären på nyårsdagen går in i sitt mest intensiva skede. Igår var det tänkt att de skulle flytta in på scenen i Folkets hus, men ljudkillarna höll fortfarande på för att få allt att fungera.

Allt brukar ordna sig till sist.

Det har ju gjort det de senaste 24 åren som revyn har satts upp inför varje nyårsdag.

Markus Tornberg och Sebastian Iversen har skrivit en hel del av materialet till årets revy och de har haft gott om stoff.

- Det blir på ett sätt en sammanfattning av det som har hänt i politiken de senaste åren. Nu får publiken äntligen veta vad som egentligen hände, säger Markus Tornberg.

Utanpå det kommer Sebastian Iversen att framträda i sin rollfigur Störman, vars likheter med ett avgående kommunalråd inte kan tas miste på.

Det här kan emellertid bli sista året för Störman i Iversens tappning. Åtminstone kan det bli fråga om deltidspensionering precis som med den riktiga Törnman.

- Han har hängt med i sju-åtta år, så nu ska jag i alla ta en paus. Vem vet, det kanske finns någon därute som kan göra en fantastisk Törnmantolkning, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om