Selberg nedpetad

Gunnar Selberg petas till icke valbar plats på Centerpartiets Malmfältslista till landstinget.- Centern gör en sossemanöver, säger han.

Kirunas fullmäktigemöten blir långa. "Vi upprepar oss och snackar för mycket skit", tycker centerpolitikern Gunnar Selberg.  FOTO: Jessica Rosengren

Kirunas fullmäktigemöten blir långa. "Vi upprepar oss och snackar för mycket skit", tycker centerpolitikern Gunnar Selberg. FOTO: Jessica Rosengren

Foto: Jessica Rosengren

KIRUNA2010-03-04 06:00

Under mandatperioden har Gunnar Selberg utmärkt sig i landstinget genom att bland annat kritisera den regionala beredningen.
Tidvis bojkottade han mötena och köpte fruktkorgar till Kiruna sjukhus för arvodespengarna. Han har också sagt saker i debatterna som inte alltid har varit förankrade i Centerpartiets landstingsgrupp.
- Jag tycker inte alltid det vår gruppledare säger att jag ska tycka. Men även om man kanske inte tror det så brukar jag kunna kompromissa om man bjuder in mig till samtal, säger han.
Fullbordat faktum
När det gäller nomineringarna till landstinget har han ställts inför fullbordat faktum. Han flyttades från femte till åttonde plats på landstingslistan för malmfälten och östra Norrbotten.
Gunnar Selberg drar paralleller till det som har hänt inom Socialdemokraterna och petningarna av Jörgen Lövgren, Kenneth Nilsson och Marlene Haara.
Han hävdar till och med att det har funnits en inblandning från Socialdemokraterna även i det här fallet.
- Jag vet att det har förekommit mailtrafik mellan Socialdemokraterna och vår gruppledare Erik Berg om mig. Jag har själv fått se delar av den, säger han.
Ingen sidsteppning
Valter Lind, Kalix, är valberedningens ordförande och enligt honom handlar den nya placeringen av Gunnar Selberg inte om någon sidsteppning.
- Gunnar anmälde sig först efter det att nomineringstiden hade gått ut och kunde därför inte vara med i nomineringsomröstningen. Vi valde ändå att lyfta in honom på listan så att årsstämman kan göra de ändringar den vill, säger han.
Erik Berg gick i går inte att nås för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om