Rusning till nytt byggvaruhus i Kiruna

Ännu ett gubbdagis har slagit upp portarna i Kiruna.
Omkring 200-300 personer trotsade stormvindarna för att ta sig till byggvaruhuset Lakkapääs invigning.

Foto:

KIRUNA2011-03-03 11:38

Kirunavaruhuset är kedjans sjätte verksamhetsställe, varav det andra i Sverige. Det första varuhuset utanför Finland finns i Luleå.

För Kirunas del handlar det om 2 000 kvadratmeter varm yta och 1 000 kvadrat kall yta. Utöver det finns virkeslager under tak.

Det är 15 personer som har fått fasta jobb och Ahti Liikamaa, varuhuschef och delägare i dotterbolaget, räknar med att behöva fem-sex personer som extrapersonal.

- Vi tror på den norska marknaden och satsar på att ha helgöppet. Det är norrmän som tidigare har kört hela vägen till varuhuset i Luleå, säger han.

 

Sortimentet kommer till viss del vara anpassat för Kirunas näringsliv. I ett pressmeddelande säger Jukka Lakkapää, J & J Lakkapää Oys Vd:

"Utöver traditionell järn- och lantbrukshandel kommer Kirunas verksamhetsställe att satsa på maskintillbehör som nyhet. Dessutom har vi tagit hänsyn till renskötselns behov. Vi kommer att erbjuda högklassigt sortiment av renfoder."



I maj öppnas ett nytt verksamhetsställe i Skellefteå och därefter fortsätter expansionen till Piteå (2012) och till Gällivare (2013).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om