Rektorsområde läggs på is tills beslut har tagits

Lomboloskolans rektorsområde läggs på is i väntan på besked om skolans framtid. Rektorn blir tillfälligt omflyttad till Tuolluvaara-Jukkasjärvi rektorsområde.

KIRUNA2009-03-28 06:00
Skolförvaltningen vill att Lomboloskolans rektorsområde blir vilande. Den 8 april tar nämnden beslut i frågan, men enligt skolchefen Peter Nordmark går förslaget troligtvis i genom.
- Rektorsområdet blir vilande i avvaktan på beslut om skolan ska byggas upp eller inte. Rektorsområdet uppstår igen om det beslutas att skolan ska byggas upp igen, säger Peter Nordmark.
- Vi har ingen Lomboloskola i dag, då är det konstigt att ha ett rektorsområde, säger han.
Rektor byter område
Förvaltningen vill förändra ledningsorganisationen. Där pågår förhandlingar som beräknas avslutas i början av april. Skolans rektor Soili Hänninen blir tillfälligt omflyttad till Tuolluvaara-Jukkasjärvi rektorsområde. Det sker redan i vår och anledningen är denna:
- Tuolla-Jukkasjärvis rektorstjänst är vakant på grund av sjukdom. Att anställa vikarie kostar pengar, säger Peter Nordmark.
Elever och personal från Lomboloskolans rektorsområde kommer snart att tillhöra andra rektorsområden.
Den förändringen sker under april. Enligt skolchefen kommer det att hållas ett föräldramöte angående detta senast den 2 april.
Upprörda föräldrar
Föräldrar som fått reda på planerna har kontaktat NSD och uttryckt en frustration över kommunens hantering av situationen. De tycker inte att förändringarna ska ske innan man vet om skolan ska byggas upp eller inte.
- De har hela tiden sagt att vi ska respektera utredningen och helt plötsligt fattar de beslut innan utredningen är klar, säger en förälder som också tycker att informationen kring detta har varit undermålig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om