Raketuppskjutning inte ofarlig

Rymdbolaget anser att landstinget gjort sig skyldig till avtalsbrott när akutkirurgin sommarstängs i Kiruna. Rymdbolagets säkerhetschef är bekymrad.- Det är inte ofarligt att skjuta upp raketer, säger Jonny Järnmark.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-05-23 06:00
Gruvtolvan var först ute att hävda att landstinget bryter avtalet från 2005. Sedan hakade Kiruna kommun på och nu är det Rymdbolaget som ryter till.
Enligt kommunalrådet Kenneth Stålnacke är Företagarna och Progressum också av samma åsikt.
Orsaken är att det inte kommer att finnas operationssköterska och undersköterska i beredskap på Kiruna sjukhus under kvällar, nätter och helger i sommar. Det innebär att det inte kommer att kunna genomföras operationer utanför kontorstid under åtta veckor.
Jonny Järnmark:
- Vi har mycket verksamhet i sommar, det är en av våra mest intensiva somrar på länge. Det är inte ofarligt att skjuta upp raketer. Vi är utbildade att ge första hjälpen, men sen bygger det på att det finns en plats där den skadade kan tas om hand, säger han.
Landstingsrådet Kent Ögren, som tidigare uttalat sig i frågan, har dock en annan uppfattning än övriga parter och anser att landstinget levererar enligt överenskommelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om