Pris satt på klottrares huvud: 10 000 kronor

En klottrare har gått lös på fasader i Kiruna med röd sprayfärg.Nu lovar två utsatta fastighetsägare 5 000 kronor var för ett avgörande tips.- Det är peanuts i sammanhanget, säger Dan Jakobsson.

Dan Jakobsson och Magnus Bäcktorp framför en av de nedklottrade väggarna.FOTO: HANS STERNLUND

Dan Jakobsson och Magnus Bäcktorp framför en av de nedklottrade väggarna.FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2009-04-28 06:00
"Rösta pirat", står det med stora röda bokstäver på varsin huskropp efter Bergmästaregatan i centrala Kiruna. Det är Tingshuset och gamla Tempohuset som har utsatts för skadegörelsen.
Ingen kampanj
Varken Dan Jakobsson på Jakobssons fastigheter eller kollegan Magnus Bäcktorp på Telerit tror dock att det handlar om någon officiell kampanj för Piratpartiet. Snarare ett streck av någon som inte förstår konsekvenserna.
- Det här kostar åtskilligt mer än de pengar vi utlovar i belöning. Jag är inte säker på hur man får bort färgen från tegelfasaden. Färgen sugs upp i porerna, säger Dan Jakobsson.
Magnus Bäcktorp ser bara en lösning för sin fasad.
- Vi målade den här väggen så sent som i somras. Nu får vi göra om hela jobbet, säger han.
Ständigt problem
De två fastighetsägarna säger att klotter och annan skadegörelse är ett ständigt problem, framför allt i centralt belägna husen. De hoppas att belöningen ska sätta fokus på företeelsen och locka fram vittnen eller kanske rent av en angivare.
Dan Jakobsson anar att den röda färgen kan ha satt sina spår på händerna på den som höll i burken, och de kan vara lika svåra att få rena som husfasaderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om