Polisbil vandaliserades av ungdomar

Polispatrullen var inne på hotell Ferrum för att prata med vakterna när någon ropade att folk vandaliserar polisbilen.När de kom ut fick de se en person som stod på biltaket.

Foto:

KIRUNA2008-05-19 06:00
Händelsen utspelade sig i fredags kväll när en polispatrull var ute för att kolla läget på stan i Kiruna.
Thomas Kemi och hans kollega parkerade utanför Ungdomens hus och gick in för att träffa ungdomar och personal.
Igenkänd av polisen
De lät bilen stå kvar när de gick vidare för att prata med vakterna på hotell Ferrum.
- Vi kunde aldrig tänka oss att det skulle vara någon fara med bilen. Det fanns många vuxna inne på Ungdomens hus, säger Thomas Kemi.
Men åtminstone en person klättrade upp på polisbilens tak medan många ungdomarna såg på. Han sprang i väg när poliserna kom tillbaka, men de hann se vem det var.
- Det var en för oss väl känd person som ställer till problem nästan varje helg. Han är något äldre än de flesta ungdomar vid Ungdomens hus. Det är synd om han skulle ses som någon sorts idol, säger Thomas Kemi.
Polisbilen klarade sig troligen utan bucklor eller plåtskador. Dock hade personen sönder en spoiler ovanför bakluckan.
Vindrutetorkare bröts sönder
Dessutom bröt en yngre berusad kvinna sönder en vindrutetorkare när poliserna var på väg att åka från platsen. Thomas Kemi tycker att hela händelsen är tråkig.
- Det är allvarligt att man inte har respekt för polisens fordon, säger han.
De fick tag på personen som stod på biltaket senare under kvällen. Han var även misstänkt för en rad andra förseelser. Åklagare beslutade dock att det inte var tillräckligt för att anhålla honom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om