Pistoldrama efter bråk på diskotek

En man i 25-årsåldern misstänks ha uppsökt ett sällskap i en villa i Kiruna och tagit fram en skarpladdad pistol.Enligt åklagaren skulle han göra upp efter ett bråk mellan en kamrat till honom och någon i sällskapet.

Anette Ölmbro.

Anette Ölmbro.

Foto: Göran Ström

KIRUNA2010-07-01 06:00
Mannen häktades på onsdagen vid Gällivare tingsrätt och är misstänkt för grovt olaga hot, grovt olaga vapeninnehav och narkotikabrott av normalgraden.
Kammaråklagare Anette Ölmbro ansåg att det fanns risk för fortsatt brottlighet om han släpptes.
- Dels har han varit väldigt angelägen att få tag på en person trots att bråket inte gällde honom själv, dels har han en historia av tidigare brottslighet, säger hon.
Två pistoler
Det handlar om två sällskap som i lördags kväll besökte diskoteket Arran. Någon i den misstänkte mannens sällskap hade råkat i luven på någon i ett annat sällskap.
Efteråt begav sig den misstänkte mannen med sällskap till villan där det andra sällskapet befann sig.
Mannen ska ha beväpnat sig med två laddade pistoler, varav ett hade en kula i loppet. Om det innebär att mannen hade osäkrat pistolen kan inte Anette Ölmbro uttala sig om.
- De typen av detaljer får den tekniska utredningen visa, säger hon.
Mannen medgav vid häktningsförhandlingarna olaga hot och olaga vapeninnehav, men ansåg att rubriceringen borde vara av normalgraden.
Han erkände också ringa narkotikainnehav och uppgav att han var narkotikapåverkad när händelsen inträffade.
Åtal kommer tidigast att kunna väckas inom 14 dagar. Anette Ölmbro bedömde dock att vapenanalyserna kommer att ta längre tid än så.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om