Pianoelever vann tävling i Ryssland

Fyra elever vid Kulturskolan i Kiruna har varit i S:t Petersburg i Ryssland för att spela piano vid en tävling. Det gick så bra att två av dem vann.

Robin Fredriksson Lindmark, Vladimir Rogushin, Alexandra Rogushina och Leonidas Ranneberg-Passos från Kiruna deltog i en musiktävling i Ryssland med gott resultat. FOTO: Alexander Linder

Robin Fredriksson Lindmark, Vladimir Rogushin, Alexandra Rogushina och Leonidas Ranneberg-Passos från Kiruna deltog i en musiktävling i Ryssland med gott resultat. FOTO: Alexander Linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2009-04-29 06:00
Tillsammans med sin pianolärare Tatjana Kettunen åkte fyra elever tidigare i våras till Ryssland för att delta i en pianotävling. 45 pianister, mestadels från Ryssland, deltog och professorer från konservatoriet i S:t Petersburg satt med i juryn. Man skulle spela dels en klassiker, dels en komposition från S:t Petersburg.
Vann sin åldersklass
Robin Fredriksson Lindmark, 16 år, var med för andra gången och han gjorde det med bravur genom att vinna i sin åldersklass. Han framförde bland annat musik av Rachmaninov. Inför tävlingen övade han extra mycket.
- Visst hoppades jag på att vinna igen, men det var mer överraskade förra gången. Sånt här ger motivation att fortsätta öva, säger han.
Han var inte ensam om att belönas med ett vinnardiplom. 15-årige Vladimir Rogushin, som spelat piano i cirka tre år, segrade också. Alexandra Rogushina, 16 år, och Leonidas Ranneberg-Passos, 9 år, gjorde också bra ifrån sig i pianotävlingen.
- Jag är stolt över mig själv, att jag inte var nervös eller spelade fel, säger Alexandra Rogushina.
Kontakter
De hann även med att besöka Vinterpalatset och S:t Isaks katedralen. Tatjana Kettunen har själv bott i staden. Hon är mycket nöjd med sina elevers prestationer i tävlingen.
- Generellt är nivån högre i Ryssland, de har mer undervisning och instrument. Att kunna tävla på samma nivå är bra gjort och det är viktigt att få inspiration och träffa andra som håller på med musik, säger Tatjana Kettunen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om