Över 200 hundar vill bli skådisar

Fem hundroller kommer vara med i filmatiseringen av Åsa Larssons böcker.Nu har mer över 200 ansökningar från hela landet kommit in,

200. Mer än 200 ansökningar om att blir hundskådis har kommit in.

200. Mer än 200 ansökningar om att blir hundskådis har kommit in.

Foto: Pär Bäckström

KIRUNA2016-01-29 15:42

Yana Mangi ansvarar för castingen av hundar till filmatiseringen av Åsa Larssons böcker, som startar i februari.

– Det har strömmat in ansökningar. Det är folk från hela Sverige som hört av sig. Det är jätteroligt.

Läs mer: Hundskådisarna

Det är även många frågor som kommit upp. Hussar och mattar undrar hur inspelningarna går till - om man ska lämna hunden eller om man ska vara med?

– Många ser hundar på film, men man vet inte hur det går till och det är ingenting man läser om i tidningen så ofta. Det har blivit som en nyhet.

Men även om ansökningarna kommit från hela landet så blir det nog norrbottenshundar som vi kommer se på vita duken. Eftersom det handlar om oregelbundna tider under perioden februari till april som hundarna ska stå framför kameran, så kan det vara praktiskt svårt att ha med en hund från södra Sverige.

– Lika väl som vi har norrbottensskådisarna, så här vi också hundskådisarna att vara stolta över.

Castingen görs i flera steg. Efter att ansökningarna kommit in kommer Yana Mangi att träffa hundarna. Hundarna får sedan träffa regissören, som också ska tycka att det känns rätt.

– Det ska vara en stabil och trygg hund, som är samarbetsvillig och som kan agera och ha roligt med en annan människa än husse eller matte, säger Yana Mangi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om