– Jag har bott här i nio år och nu har Migrationsverket beslutat att jag måste tillbaka till Somalia. Men där är det fortfarande väldigt farligt. Jag vill aldrig återvända dit, säger Hassan Abdullahi.
Han menar att det inte finns något fungerande rättsväsende i Somalia och att de med makt kan göra som de vill. Därför vill han absolut inte åka tillbaka. Och i och med att lagen om mottagande av asylsökande (LMA) ändras måste han snart flytta och blir utan dagersättning.
– Jag sover inte och ibland kan jag inte äta. Jag känner ingen hunger. Jag dör hellre här än åker tillbaka, säger han.
Den som fått ett utvisningsbeslut som inte längre går att överklaga är skyldig att lämna landet. Att man inte längre får bo kvar på Migrationsverkets asylboenden gör detta tydligare. Vägrar någon att lämna boendet kan den personen flyttas därifrån med tvång. Att vägra kan också vara brottsligt.
De som ännu inte fyllt 18 år berörs emellertid inte av ändringen i LMA. Det gör heller inte vårdnadshavare som bor med sina barn.
Hassan Abdullahi och de andra som berörs blir också av sina LMA-kort, som bland annat kan ge rabatterade patientavgifter och mediciner.
– Jag vet inte vad jag ska göra eller vart jag ska ta vägen, säger han.
Han och flera andra som deltog i fredagens demonstration berättar att de blev förvånade när regeringen presenterade sin nya, skärpta asylpolitik. Samtidigt finns en förståelse för att flyktingströmmen till Sverige varit svår att hantera - men istället borde övriga länder i EU ta ett större ansvar menar flera demonstranter.
De tycker att det är fel att försvåra för människor som i många fall har bott länge i landet och som - trots utvisningsbeslut - verkligen tror på sina asylskäl. Tillfälliga uppehållstillstånd tycker de också är en dålig idé som de tror bara kommer att skapa onödig oro.
Lem Lem Yemane från Eritrea har bott i Kiruna i åtta år. Hon jobbar extra i kyrka och med Unga örnar. Vid stadshuset lämnar hon över ett dokument med synpunkter till ett ombud för kommunalråd Kristina Zakrisson (S) som var på annan ort under fredagen.
– Jag vill inte tillbaka, jag vill stanna här och jobba. I Eritrea är det farligt och kaotiskt. Jag är rädd, säger hon.
Embeth Fekadu från Etiopien organiserade demonstrationen. Hon riskerar själv inte att utvisas utan engagerar sig för sina vänners skull.
– Vi har ju bott här i så många år. Vi hoppas få någon slags hjälp, säger hon.