Olönsamma fastigheter säljs för 75 miljoner

Kiruna kommun säljer 250 lägenheter och ett antal lokaler till Kirunabostäders nya kommersiella dotterbolag för totalt 75 miljoner kronor.Tanken är att bolaget ska sälja olönsamma fastigheter vidare.

KIRUNA2010-06-08 06:00
Bland annat säljs Thulegården, Samiska teatern, Rymdhusen och Centralskolan. Sammantaget har lägenheterna och lokalerna gått med förluster på 7,8 miljoner kronor.
I avtalet som antogs av kommunfullmäktige ingår att Centralskolans annexbyggnad, där ABF huserar, ska rivas för att ge plats för nya parkeringsplatser.
Dock lyfts Terrassen, gamla brandstationen och lägenheterna på Biblioteksgatan ut ur köpet. De ingår i det förhandlingspaketet som för stadsomvandlingen som kommunledningen och LKAB förhandlar om.
Ovetande opposition
Det fick delar av oppositionen att reagera. Miljöpartisten Timo Vilgats och centerpartisten Annica Henelund anser att oppositionen hålls ovetande om stadsomvandlingen.
- Jag har inte hört ett ord om planerna trots att jag sitter i översiktsplanegruppen och är insynspolitiker i fritids- och kulturnämnden. Frågan verkar vara större än vad som framkommer här, säger Annica Henelund.
Kommunalrådet Kenneth Stålnacke (S) replikerade att utfallet från förhandlingarna ska presenteras så snart de blir klara.
- Därefter får kommunfullmäktige ta ställning till förslaget i god demokratisk ordning, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om