Nytt crossfitgym i Gällivare

Stina Åkermalm, nybliven gymägare i Gällivare.

Stina Åkermalm, nybliven gymägare i Gällivare.

Foto: lina norberg juuso

Kiruna2013-04-16 12:54

Hallå där Stina Åkemalm, 23 år. Du har just slagit upp dörrarna till Gällivares första crossfitgym.-  Det är jättekul. Jag släppte femtio platser och det blev fullbokat på en gång. Nu har jag en väntelista. Jag längtade själv efter ett crossfitgym i Gällivare och när ingen annan startade så fick jag göra det själv (skratt).

Varför crossfit?

-  Du tränar allt, man kan säga att det är det bästa från andra sporter. Du blir snabb, tålig, får kroppskontroll, kondition och styrka. Alla kan träna det, man behöver absolut inte vara vältränad för att börja.

Du är gymägare, ska köra alla crossfitpass själv på gymmet och jobbar heltid på LKAB. Hur ska du få ihop det?

-  Jag jobbar skift och har ledigveckor. Till sommaren är också målet att vi ska vara fler instruktörer. Träning är också mitt största intresse, så det här känns bara roligt. Man får planera för att det ska gå ihop.

Dina bästa hälsotips?

-  Se över din kost. Vad äter du? När äter du och hur ofta äter du? Man kan också tänka på hur man äter, står man och slänger i sig maten? Vissa äter också för lite eller för sällan.

-  Sedan gäller det att komma igång med träningen. Har man aldrig tränat får man börja långsamt och försiktigt. Kanske med promenader först?

Sista tipset får vara?

-  Våga testa nya grejer när du tränar. Det är så du utvecklas. Man måste våga träna det man känner sig dålig på och inte bara köra på i gamla hjulspår. Joggar man får man testa olika terränger eller köra intervaller. Spring löprundan åt "fel" håll, det kan vara en början.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om