Ny kulturchef i Kiruna

Det blir en rektor som tar över rollen som kulturchef i Kiruna. Och just kultur är något som han sysslat med ett bra tag.

KULTURCHEF. Conny Persson blir kulturchef vid Kiruna 
kommun.

KULTURCHEF. Conny Persson blir kulturchef vid Kiruna kommun.

Foto: Alexandra Karlsson

Kiruna2015-06-01 11:34

Conny Persson som i dag är rektor på Nya Raketskolan har fått jobbet som ny kulturchef vid Kiruna kommun och tar därmed över efter Anja Taube.

– Det känns jättebra och spännande. Det är många som har sökt tjänsten.

Rollen är dubbel, förutom kulturchef ska Conny Persson även vara biträdande förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen – en förvaltning som i år går miljontals kronor back.

– Det gäller att titta på formerna och göra ansvaren så tydliga. Vi försöker hitta bra modeller för det nu. Skolan kämpar och har det tufft, vad gäller behörighet och kompetenser, så det är en utmaning som heter duga.

Conny Persson har jobbat inom skolans värld sedan 1983 och har under de senaste tio åren varit rektor. Samtidigt har han varit engagerad i amatörteatern i Kiruna. I sin kommande gärning som kulturchef vill han gärna satsa på ungdomarna.

– Unga ska vänja sig vid att både vara kulturproducenter och kulturkonsumenter, man måste vara det från början annars blir man inte det som vuxen, säger Conny Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om