Nedräkning med frusna musikanter

En del Kirunabor firade in det nya året utanför Folkets hus, där det bjöds på livemusik och varm dryck. Sedan vändes blickarna uppåt mot den färgsprakande skyn.

Moa Johansson, Elvira Vahlström och Astrid Vahlström firade in det nya året utanför Folkets hus i Kiruna där det bjöds på livemusik. FOTO: Alexander Linder

Moa Johansson, Elvira Vahlström och Astrid Vahlström firade in det nya året utanför Folkets hus i Kiruna där det bjöds på livemusik. FOTO: Alexander Linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2009-01-02 06:00
Folkets hus balkong fungerade som utescen för de ungdomsband som uppträdde med sång och musik. Firandet inleddes någon timme innan tolvslaget och till en början var det glest bland åhörarna på parkeringen vid Folkets hus. Strax före midnatt hade allt fler lockats ut i kylan. Band som Last way Pirates och Jonas med vänner kämpade tappert, men hade problem med att få pli på stelfrusna fingrar och styva gitarrsträngar. Därför blev det inte lika många låtar som planerat.
Firandet anordnades av Ungdomens hus och musikföreningen Tusen Toner för andra året i följd.
- Det blev en sån succé förra året och många ville att vi skulle göra om det i år. Arrangemanget riktar sig främst till ungdomarna, men det är bara en bonus att fler kan ta del av det, sa kommunens ungdomskonsulent, Anneli Taavola, som hade fullt upp med att dela ut varm bärdryck till publiken.
Hoppas på att växa
Det var spridda åldrar bland åskådarna. Sten Tullnér tillhörde de äldre i skaran, men trivdes likväl att lyssna på den musik som framfördes.
- Det är bra att de anordnar det här. Då måste man ju ställa upp och gå ut, sa han.
De yngre trivdes också gott. Syskonen Elvira och Astrid Vahlström från Boden var på besök i Kiruna för att träffa släkten. Elvira Vahlström avslöjade vad hon hoppas det nya året ska medföra.
- Jag hoppas jag växer på höjden, sa hon.
Firandet avslutades med att Jonas Pietikäinen och Sofia Johansson räknade ned de sista sekunderna till tolvslaget. Sedan brakade det loss på himlavalvet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om