Tung kritik mot kultur- och utbildningsförvaltningen och nämnden kommer från lärare på Högalidskolan.
– Allt som vi gör i nämnden gör vi för att vi vill att det ska bli bättre. Och det som vi får till oss är att dagens skola fungerar inte, då har jag svårt att förstå varför man vill vara kvar i ett system som man tycker fungerar dåligt. Då måste vi väl försöka göra någonting annat tänker jag, säger Annica Henelund.
Syftet med att organisera skolan i fler paralleller är att ta till vara på kompetensen som finns.
– Det handlar om att våra lärare ska få en bättre arbetssituation, få fler kollegor och ett starkare arbetslag som kan jobba ihop. Vi skulle inte göra det här om vi trodde att det blir sämre.
Blir du förvånad över kritiken?
– Ja, det blir jag faktiskt, jag blir förvånad och ledsen, det är jättetråkigt att man känner så. Det underlättar inte heller med alla negativa skriverier i media, man dras med när det blir en allmänt negativ spiral.
Är grundskolan på väg mot en kollaps?
– Det är inte den uppfattningen jag har fått, men jag är inte ute och jobbar i den dagliga verksamheten. Jag vet jättemånga som jobbar i skolan som trivs jättebra. Det är jätteallvarligt och tråkigt att de ser det så, jag blir jätteledsen.
– Det är många ledamöter som sitter i nämnden, både från ledning och opposition, som jobbar eller har jobbat i skolans värld. Så jag skulle ändå vilja säga att det finns en ganska god inblick i nämnden över hur skolan fungerar.
Nämndens svar på tunga skolkritiken
"Jag blir förvånad och ledsen över kritiken", säger Annica Henelund (C), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.
Kultur- och utbildningsnämndens ordförande Annica Henelund (C) blir förvånad och ledsen över kritiken från lärarna på Högalidskolan.
Foto: Ulrika Huhtaniska
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!