Modevisning spår en färgglad sommar

Det ska vara färgglatt i sommar. T-shirten har sin givna plats och klänningarna kommer tillbaka stort.Och ungdomligt betonade kläder går hem även bland äldre.Det var några besked från modevisningen på äldreboendet Vilan i Kiruna i går.

Kavaj, tenniströja och byxor, allt i klassisk marinblå. Eva sparade inte på inlevelsen i sin uppvisning.

Kavaj, tenniströja och byxor, allt i klassisk marinblå. Eva sparade inte på inlevelsen i sin uppvisning.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-05-22 06:00

Det var företaget Svensk seniorshop som visade nyheter och klassiker ur sortimentet i modevisningen som i övrigt arrangerades av personalen på Vilan.

Mannekängerna Bengt, Lars, Eva, Eivor och Maj-Lis bar upp kläderna med den äran.

Trekvartsbyxor
Vad fick vi då se? Jo, bland damerna visades många korta jackor och koftor som gick ihop med klänningar i klara färger. Vi såg också t-shirts och trekvartsbyxor, det mesta i bjärta kulörer.

Man behöver inte hålla tillbaka bara för att man har uppnått en viss ålder.

- Man tar ut svängarna i sommar även som senior. Vi kan sälja samma plagg åt en dam som är 83 som till någon i personalen som är 23. De gränserna är liksom borta, säger Monica Lundqvist vid Svensk seniorshop.

Hennes förklaring är att det är de äldre som har blivit ungdomligare.

På boenden är emellertid kläder i strykfria material mer gångbara.

- Det ska vara lättskötta kläder. I dag finns det inte personal som har möjlighet att stå och stryka, säger Monica Lundqvist.

Tidlösa herrkläder
Herrarnas kläder var mer tidlösa och mer strama, även om vi såg klara färger även här. Även herrseniormodet har sina svängningar om än mindre yvigt.

Däremot syntes nästan inga karlar i publiken.

Finbyxa med resårband
- Dels är de rent statistiskt färre till antalet på boenden, dels är inte lika intresserade. Många har inte samma behov att variera sig och tänker att de har fullt i garderoben,

En nyhet gladde oss praktiskt lagda som inte är kompis med joggingbyxan. Numera finns en finbyxa med resårband i midjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om