Mobila boenden på Sågarbetaren

Det blev inget sameparlament och inget storhotell på kvarteret Sågarbetaren i centrala Kiruna.Däremot blir det mobila entreprenörsboenden.- Det är ett ypperligt läge för verksamhet, säger Peter Thornéus vid Relaxstugan AB.

KIRUNA2011-06-15 06:00

Det är på grund av framtida deformationer som LKAB har motsatt sig de förstnämnda byggplanerna på tomten intill Sporthallen.

Inget läger
Nu säljer Kiruna kommun tomten till LKAB för sex miljoner kronor, och arrenderar samtidigt ut den till "en intressent som uppvisar goda lösningar på tillfälligt boende", som det står i beslutet.

- Det är ett sätt att sätta press på den som ska bygga. Det får inte bli ett barackläger mitt i stan, säger kommunalrådet Kristina Zakrisson.

Peter Thornéus försäkrar att hans form av boende inte kommer att förfula stadsbilden.

- Man kan bygga i funkisstil eller i gammeldags stil, beroende på hur den närliggande bebyggelsen ser ut. Vi ska ta fram förslag i samverkan med kommunen, säger han.

Först av allt vill han invänta vilken hyra kommunen sätter på marken.

- Det blir en större utmaning att få kalkylen ska gå ihop när vi inte kunde få köpa tomten. Vi har en del investeringar i bland annat vatten och avlopp, säger han.

Relaxstugan fick köpa en fastighet i Svappavaara och hade även ansökt om att få köpa fastigheten Termiten 1 där Lomboloskolan stod.

Delar av oppositionen ville ge klartecken för köpet, men kommunledningen sade nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om