Miljonsatsning på Matojärvi idrottsplats

Kommunen vill satsa nio miljoner kronor på att rusta upp Matojärvi idrottsplats. På måndag ska förslaget upp i kommunfullmäktige.

IDROTTSPLATS. Nio miljoner föreslås investeras på att bland annat rusta upp servicebygganden på Matojärvi idrottsplats. På måndag avgör kommunfullmäktige om satsningen blir verklighet.

IDROTTSPLATS. Nio miljoner föreslås investeras på att bland annat rusta upp servicebygganden på Matojärvi idrottsplats. På måndag avgör kommunfullmäktige om satsningen blir verklighet.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2016-04-07 09:14

Nio miljoner kronor föreslås satsas på att rusta upp servicebyggnaden på Matojärvi idrottsplats. Denna fungerar idag som samlingspunkt för såväl skidföreningar och draghundsverksamhet, men den har låg standard och är drabbad av fuktskador och sättningar. En del av byggnaden är i dagsläget stängd för verksamhet.

Även vallabodarna som ligger i anslutning till byggnaden är nedgångna.

I förslaget framkommer att den skadade delen bör rivas och denna vill man ersätta med en ny tillbyggnad. Vallabodarna vill man flytta till bättre placeringar och även rusta upp dem.

Man vill även se att nya omklädningsrum och duschar byggs till de befintliga omklädningsrummen som är kopplade till ishallen.

Kommunalråd Kristina Zakrisson (S):

– När det gäller skidsporten har vi inte gjort några stora satsningar på länge och den här byggnaden är så undermålig så det går tydligen inte att jobba i byggnaden ens. Det är hög tid att göra något, det behöver verkligen vidtas åtgärder.

Kommunstyrelsen föreslår att investeringsmedlen omfördelas från de 25 miljoner som avsatts till en ny lift till Luossabacken.

– Ingen idag vet inte ens vilken typ av lift det blir, om det blir en sittlift eller en släplift. Men den dagen vi är i färd med att köpa in en lift så tillför vi de pengarna som behövs till det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om