– Jag vet inte exakt när det har börjat men jag tror att det är så tidigt som i tvåan. Han har varit väldigt bra på att hålla saker för sig själv. Under höstterminen har han kommit hem och sagt att han har blivit slagen men har tonat ner det. I februari bröt helvetet lös, säger Lise-Lotte.
Händelsen hon syftar till skedde i slutet av februari. Då skrev klassens lärare fyra olika incidentrapporter gällande samma dag.
– Han blev kastad in i ett skåp, de satte sig på honom och slog honom så att det blev stora synliga blåmärken, säger mamman som har velat göra en polisanmälan om misshandeln men avråtts av skolchefen.
Efter den dagen höll Lise-Lotte sonen hemma i två dagar, och säger att det var då rektorn hade frågat hur hon kunde hjälpa oss och att sonen då fick en resurs.
– Man ska inte behöva livvakt när man går i skolan. Han är mycket tryggare i skolan nu men så fort resursen är borta utsätts han igen, säger Lise-Lotte.
Lise-Lotte säger att hon vill att föräldrarna ska veta vad som pågår i klassen då hon inte har haft någon kontakt med föräldrarna till barnen som mobbar.
– Jag tror att ett möte mellan föräldrar, barn och skola hade gett mest effekt vilket jag har föreslagit för skolan också. Många föräldrar kanske blundar men jag tror inte att någon vill att deras barn ska göra någon annan illa, säger Lise-Lotte.
Den senaste veckan har sonen återigen hållits hemma från skolan då resursen har varit borta.
– Jag har fått veta att det är en lång kedja innan mobbare ska behöva byta skola, men den är rätt lång redan och hur långt ska det gå? Jag vill bara att det ska ta stopp. Fortsätter mobbningen måste jag gå vidare med en polisanmälan oavsett vad skolan vill. Det är min plikt som förälder att orka dra det vidare, säger Lise-Lotte.
Tillförordnade skolchefen Conny Persson säger att skolorna har likabehandlingsplanen ska utgå ifrån de lokala förhållanden som gäller på enheten sett till elevers åldrar och liknande.
I Raketskolans riktlinjer för likabehandling och kränkningar står att en sista åtgärd för att få ett stopp på mobbning är att en polisanmälan ska göras. Trots detta avrådde Persson ifrån en polisanmälan.
– Min erfarenhet är att alla polisanmälningar mot minderåriga hamnar hos socialförvaltningen. I ett sådant läge förlorar man tid om man inte i stället kontaktar socialförvaltningen direkt, svarar Conny Persson i ett mejl.