Lundström kan vara på väg tillbaka

Landslagsmeriterade målvakten Tobias Lundström kan vara på väg mot en sensationell comeback - i barndomsstaden Kiruna.Han ska känna sig för med Kiruna IF.- Det är kul för oss, säger sportchefen Stefan Lundmyr.

Tobias Lundström - på väg tillbaka?

Tobias Lundström - på väg tillbaka?

Foto: Extern

KIRUNA2010-08-13 22:40
Kiruna IF är på väg att landa ett tungt nyförvärv. Målvakten Tobias Lundström, 33, med 125 matcher i elitserien, 144 i allsvenskan, tre landskamper och tre SM-silver är på väg mot en sensationell comeback.
- Han ska träna med oss på söndag och sen får vi se vad som händer, bekräftar Stefan Lundmyr.
Lundström valde att avsluta den aktiva karriären efter säsongen 2007/2008, då hade han spelat de sex senaste säsongerna i allsvenska Björklöven och innan det fem år i Modo. Under perioden i elitserien fick han dessutom representera det svenska landslaget vid tre tillfällen.
Nu kan han vara på väg mot en comeback - med Kiruna IF i division I.
- Han vill känna på hur det känns och vill testa på hockeyn igen, säger Lundmyr.
"En blåslampa"
I dagsläget har Kiruna bara nyförvärvet från Lindlöven Sammy Gustafsson kontrakterad bland målvakterna. Men Johan Johansson som representerade klubben i fjol tränar för tillfället med laget.
- Vi får se hur han reagerar på det här. Han har fått ett kontraktsförslag och en tidsfrist av oss.
Från och med söndag får de konkurrens av meriterade Tobias Lundström.
- Det sätter en blåslampa bakom våra målvakter. Men bara för att "Tobbe" (Lundström) testar nu är det inte säkert att det blir något.
- Fast har vi kommit så här långt talar det för oss.
n n Klubben gjorde i går klart med den finske backen Veli-Antti Leinonen, 27. Han kommer senast från spel i Tyskland och har innan dess spelat fem säsonger med Hokki i finska mestis.
- Det ska vara en duktig back som tillhört toppen i Hokki och som nu vill prova på något nytt, säger Lundmyr.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om