Lövgren lämnar politiken - satsar på sitt yrkesliv

Jörgen Lövgren hoppar av Kirunapartiet och slutar med politiken.- Jag vill satsa på yrkeslivet och då vill jag inte ha några partipolitiska bindningar, säger han.

Jörgen Lövgen lämnar politiken, men det beror inte på turbulensen i Kirunapolitiken. FOTO: Hans Sternlund

Jörgen Lövgen lämnar politiken, men det beror inte på turbulensen i Kirunapolitiken. FOTO: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-03-28 06:00
Så sent som i januari lämnade Jörgen Lövgren So-
cialdemokraterna och gick över till Kirunapartiet.
Tanken var att han skulle vara en del i KIP:s satsning mot landstinget och fortsätta driva de frågor som han inte fick utrymme för
i S-landstingsgruppen.
Kirunapartiets nye ordförande, Anders Hultbro, hade stora förhoppningar på Lövgren.
Svek årsmötet
- Mötet hade gett honom ett carte blanche att leda vår landstingssatsning och han var nominerad som etta på listan. Men jag förstår om han vill göra andra prioriteringar, säger han.
Därmed sagt att avhoppet inte har något samband med den turbulens som beskrevs på årsmötet av förre ordföranden Henry Emmoth.
- Nej, nej. Jag ser inget problem där och jag var själv inte ens på årsmötet. Jag kan bara önska partiets nya ordförande lycka till, säger Jörgen Lövgren.
Satsar på jobbet
Efter 16 år i politiken vill han satsa helt på det civila yrkeslivet och då vill han vara fri från partipolitiska bindningar.
- Det är komplicerat att kombinera politiken med familj och yrkesliv. Man blir lätt den omstridde politikern och den sammanblandningen kan bli olycklig, säger Lövgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om