LKAB:s informationskontor öppnades

Exakt klockan 12.00 drogs förlåten undan och LKAB:s informationskontor i Kiruna förklarades invigt.
Kontoret ska bemannas av Ylva Sievertsson som blir LKAB:s nya ansikte utåt i Kiruna.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-05-26 13:51

Informationskontoret inryms i Folkets hus lokaler, strategiskt nära Kiruna Lapplands turistinformation. Målgruppen är både Kirunabor och tillfälligt besökande.

Öppettiderna är till att börja med 10.30-13.30 samt 14.30-16.00.

- Man kommer att kunna besöka kontoret även när det inte är bemannat. Man kan gå runt i utställningen och titta på datorn, säger Ylva Sievertsson.

Tidpunkten för öppnandet är också väl vald. Från och med nu kommer samhällsomvandlingen bli allt mer påtaglig för Kirunaborna.

- Behovet för lokalbefolkningen bör rimligen bli större när det börjar bli konkret, när man börjar funderar vad som händer för en själv. Det är då det är viktigt att det finns tillgång till handfast information, säger kommunikationsdirektören Lotta Fogde.

Exakt vad folk kommer att fråga om vet man förstås först när folk börjar fråga.

Redan nu är det ganska stort tryck på informationsavdelningen, men mer från grupper och besökare än enskilda Kirunabor.

- Det krävs ganska mycket för att lyfta luren för att ringa till ett företag och fråga. Det är nästan viktigare att möjligheten finns än hur många som kommer och besöker. Det är viktigt att viktigt för bilden av LKAB att vi är ett öppet företag som berättar vad vi håller på med, säger kommunikationsdirektören Lotta Fogde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om