Lek och fest på de årliga sommarspelen

Dagverksamheten i Kiruna sysselsätter ett stort antal funktionshindrade personer i många olika arbetsuppgifter.I går var det bara lek och fest på programmet.De årliga sommarspelen hölls vid Savo.

Tipsrunda var en av grenarna på Savos sommarspel. Roger fick bland annat frågan om vilken grönsak man gör ketchup av.FOTO: Hans Sternlund

Tipsrunda var en av grenarna på Savos sommarspel. Roger fick bland annat frågan om vilken grönsak man gör ketchup av.FOTO: Hans Sternlund

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-06-08 06:00

Vem är bäst på att kasta prick med stöveln, vem klarade hinderbanan på bästa tiden? Vem fick flest rätt på tipsrundan?

Det spelade inte så stor roll. Alla ställde upp efter sina förutsättningar och under hela tävlingsdagen gick grillarna varma.

- Det här är ett bra tillfälle för alla att samlas och ha trevligt. Det är ett uppskattat arrangemang, säger Sacke Aidanpää, avdelningsledare.

Dessvärre hindrade väderleken att aktiviteterna förlades utomhus. Dessbättre fanns det gott om plats i bilhallarna.

Det kanske är bilvård som många förknippar med Savo, vilket inte är så konstigt eftersom är den mest utåtriktade verksamheten.

Här händer mycket annat och verksamheten har vuxit sedan starten 1986 i de första lokalerna i gamla Uno-X.

Redan 1994 var lokalerna för små och Savo flyttade till Ställverksvägen, detta för att bara tre år senare flytta till de nuvarande lokalerna på Lastvägen.

Numera är demonteringen av vitvaror och elektronik en stor avdelning. Spisar, diskmaskiner och tvättmaskiner plockas isär, materialet sorteras och återvinns.

- De är otroligt noggranna med att ta reda på koppar, kretskort och allt annat som ska återvinnas, säger Sacke Aidanpää.

Bageriet, transportverksamheten och den externa verksamheten på Stadshuset, stallet och sporthallen är andra arbetsuppgifter.

- Det är som en vanlig arbetsplats. De gäller att passa tider och ansöka om man ska vara ledig, säger Aidanpää.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om