Klasserna hålls ihop

Nu är det klart vart Lomboloskolans elever ska ta vägen. Eleverna omplaceras till andra skolor i Kiruna med skolstart på tisdag.

KIRUNA2009-01-31 06:00
Skolförvaltningen och rektorerna har haft en tuff uppgift att lösa de senaste dagarna. Efter att Lomboloskolan brann ner har siktet varit inställt på att finna andra lokaler till skolans cirka 260 elever. Nu har man funnit en lösning som räcker minst vårterminen ut. Hur det blir till hösten återstår att se.
- På ett sätt har det varit lätt då rektorerna varit inställda på att det här ska lösa sig. Vi känner att detta är det bästa tänkbara vi kan producera utifrån förutsättningarna, säger skolchefen Peter Nordmark.
Splittras inte
Utgångspunkten har varit att inte splittra klasserna och att de yngsta ska ha så kort väg som möjligt till skolan.
Klasserna placeras ut två och två på olika håll. Till exempel hamnar klass åtta och nio på samma skola. Det är bara klass ett och förskoleeleverna som hamnar var för sig. Skolstarten sker på tisdag. Under måndagen ska mycket iordningställas innan de nya eleverna anländer.
- Sedan återstår tusen praktiska frågor som ska lösas. Till exempel måste scheman läggas och nya böcker beställas, säger Peter Nordmark.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Roger Suup (S):
- Jag tycker att förvaltningen och rektorerna på ett professionellt och snabbt sätt har hittat en bra lösning. Det är viktigt att undervisningen kommer i gång snabbt och att klasserna får hålla ihop. Det skapar trygghet, säger han.
FaktaElevernas nya skolor
Förskoleklassen, 20 elever, placeras på Jökelns förskola - kyrksalen
Åk 1: 31 elever, placeras på Lombolo förskola
Åk 2 och 3: 18 respektive 20 elever, placeras på Tuolluvaaraskolan
Åk 4 och 5: 21 respektive 30 elever, placeras på Högalidskolan
Åk 6 och 7: 30 respektive 33 elever, placeras på Bolagsskolan
Åk 8 och 9: 27 respektive 29 elever, placeras på Hjalmar Lundbohmsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om