Klart för start i Luossabacken

Skid- och snowboardklubben Kiruna BK tar över driften av backen fram till den 31 januari 2011.LKAB går in och sponsrar uppstarten av Luossavaarabacken och betalar för driften fram till den 31 januari.

Luossavaara, snö, 17 oktobe, Jonathan Holstensson

Luossavaara, snö, 17 oktobe, Jonathan Holstensson

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2010-11-30 10:04
Kiruna kommun tecknar ett arrendeavtal med Snöbolaget och arrenderar därefter ut backen till Kiruna BK, som i sin tur tecknar ett sponsoravtal med LKAB.
Beslutet att gå vidare med det upplägget klubbades på kommunstyrelsen sent under måndagskvällen. Pappersarbetet ska göras klart omgående och redan i dag ska förberedelserna inledas för att kunna starta backen igen.
- Det känns bra att kunna trycka på startknappen. Luossavaara är en viktig profil för Kiruna och nu har vi ju enormt med snö som bara ligger och väntar, säger kommunalrådet Kenneth Stålnacke (S).
LKAB tar full täckning för startkostnader och drift den första tiden och enligt Kenneth Stålnacke kommer lösningen inte kosta skattebetalarna i Kiruna en krona.
- Jag vågar inte svara på hur mycket pengar som det handlar om för LKAB, men bara uppstartsläget är ganska kostsamt, säger han.
Enligt förslaget måste de som ska åka i backen fram till 31 januari bli medlem i Kiruna BK, detta av försäkringsmässiga skäl.
Fritids- och kulturförvaltningen fick i uppdrag att undersöka om det går att teckna en egen försäkring för att slippa konstruktionen.
Samtidigt fortsätter förhandlingarna mellan Snöbolaget och Kiruna kommun om att köpa tillbaka backen. Det senaste budet är att Snöbolaget vill ha 2,5 miljoner kronor för gjorda investeringar.
- Vi får se vad summan landar på till sist. Vi har sagt att vi vill få fram varje verifikat på investeringarna, säger Kenneth Stålnacke.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om