Kirunaskola informerade inte om underkänt betyg

Skolinspektionen kritiserar Kiruna kommun för att man inte informerade föräldrarna till en elev i årskurs 9 att han inte skulle få godkänt slutbetyg i ett av kärnämnena.

KIRUNA2010-05-14 06:00

Under höstterminen 2008 hölls ett utvecklingssamtal via telefon. Mamman fick veta att eleven skulle få betyget G i svenska i terminsbetyget.
Hon begärde att man skulle hålla ett nytt utvecklingssamtal under vårterminen om det fanns risk för att eleven inte skulle nå godkänt betyg.
Enligt mamman hördes det inget från skolan och hon trodde att allt var frid och fröjd.
Klasskamraterna berättade
Men när läsåret gick mot sitt slut fick hon via sonens klasskamrater fick veta att han inte skulle få godkänt i svenska. I det läget fanns ingen möjlighet att läsa upp betyget.
Mamman skriver till Skolinspektionen att hon hade inte fått någon betygsvarning som normalt skickas hem till alla elever som riskerar underkänt betyg i något ämne i februari.
Hon hade heller inte kallats till något nytt utvecklingssamtal trots sin uttryckliga begäran.
Brustit i informationen
Den aktuella skolan i Kiruna motsäger inte mamman på den senare punkten. Däremot hävdar att skolan visst har skickat ut en betygsvarning. Skolinspektionen har dock inte hittat något underlag för det.
Skolinspektionen anser att Kiruna kommun har brustit i informationen till hemmet och för att kommunen har brustit i sin skyldighet att hålla regelbundna utvecklingssamtal.
Kommunen ska senast den 3 augusti redovisa vad man har vidtagit för åtgärder med anledning av kritiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om