Kirunaföreningen är årets förening

För sin breda verksamhet, en positiv medlemsutveckling och strävan efter ständig utveckling av verksamheten. Så skriver Gymnastikförbundet Norr, som utsett Kirunas GK Norra Norden till Årets förening.

ÅRETS FÖRENING. GK Norra Norden har utsetts till Årets förening av Gymnastikförbundet Norr.

ÅRETS FÖRENING. GK Norra Norden har utsetts till Årets förening av Gymnastikförbundet Norr.

Foto: Hanna Dahlström

KIRUNA2016-03-01 12:14

GK Norra Nordens ordförande Mats Niemi:

– Det kändes jätteroligt. Det är ju alltid kul när man får uppskattning oavsett var det kommer ifrån. Gymnastiken är jättestor – en kvarts miljon är aktiva i Sveirge.

Föreningen har cirka 660 medlemmar, samtidigt som man har kring 100 barn i kö som väntar på att få börja med gymnastik. Det är att man inte har tillräckligt många ledare som gör att man inte kan ta emot alla.

– Många av våra ledare flyttar från staden när de är 19 för att de ska utbilda sig. Vi har ju ständigt att vi måste utbilda nya ledare.

GK Norra Norden har planer för framtiden, som man hoppas ska kunna locka fler ledare. Man funderar på att starta med AMT-verksamhet. AMT står för avancerad motorisk träning och är en blandning av akrobatik och e-fit, som är ungefär som crossfit.

– Det har blivit sanslöst populärt söderut och det har vi tänkt försöka med här också.

AMT hoppas man ska kunna locka fler till att vara tränare. Det finns i olika nivåer och man behöver inte vara gymnast.

Föreningen planerar också att återuppstarta sin parkourverksamhet och Alla Kan Gympa, som riktar sig till personer med olika funktionsnedsättningar.

– Jag tror inte man ska vara rädd att förändras, allting förändras ju. Gymnastiken växer i hela Sverige och det beror väl på att det kommer nya grejer. Barn och ungdomar vill väl prova nya grejer, säger Mats Niemi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om