Kiruna föll tungt i innebandyettan

Kiruna AIF:s innebandylag kunde inte rida på förra helgens framgångsvåg i division I.Mot ex-allsvenska Sandåkern blev det en klar förlust med 4-7 (1-3, 0-3, 3-1) sedan Kiruna putsat till siffrorna i sista perioden.

KIRUNA2011-10-29 16:26

Kiruna tog ledningen i matchen genom Simon Higberg, men kvitteringen kom nästan omgående och därefter var det gästerna som bestämde det mesta på planen.

I slutet av första perioden fick Kiruna en chans att få kontakt när Sandåkern drog på sig en femminutersutvisning för våldsamt spel.

Det skapades inte måna lägen under de minuterna och direkt när Sandåkern fick fullt lag slog man in 4-1.

I det läget såg det ut at kunna rinna i väg. Kiruna repade mod och vann sista perioden och såg till att det trots allt blev en hedersam förlust.

- De kommer från allsvenskan och vi är nykomlingar. Visst skiljer det, men det är inga hästlängder, sa Kirunas lagkapten Mattias Waaranperä.

Kirunas målskyttar: Simon Higberg, Filip Johansson, Andreas Mämmi och Niklas Strängdal.