KIF toppar allettan

Kiruna IF seglade upp i serietoppen efter två rysarsegrar mot Hudiksvall och Kovland.Ändå har spelet inte riktigt velat lossna.- Vi har inte gjort en riktigt bra match i allettan ännu, säger forwarden Jesper Kemi.

Kiruna IF flyger fram i allettan efter uddamålssegrar mot både Hudiksvall och Kovland. Jarkko Oikarinen med sällskap är obesegrat efter full tid och leder nu serien. FOTO: HANS STERNLUND

KIRUNA2011-01-24 07:27

Jesper Kemi blev gårdagens något oväntade hjälte i segermatchen mot Kovland som slutade 7-6 (2-2, 2-2, 3-2).

Det var en match som hade det mesta - utom möjligen skönspelet då.

Eller som tränaren Lars-Peter Skogfält så träffsäkert sammanfattade det.

- Det fanns både individuella prestationer och individuella misstag, men i slutändan var det laget som klarade hem segern.

Till de nämnda prestationerna måste Jarkko Oikarinens solomål som betydde 3-2 nämnas.

Vattnade domaren
Det svängde ordentligt och Kiruna var illa ute redan i första perioden när Kim Sunna fick två plus fem plus matchstraff för att träffat linjemannen med strålen från vattenflaskan i utvisningsbåset.

Kiruna fick alltså kämpa i sju minuter i numerärt underläge, varav 2.46 med två man mindre.

Men var det något som fungerade i går så var det boxplay.

Kiruna red ut stormen, men försatte sig genom ett antal grodor i egen zon i underläge med 4-5 i början på tredje perioden.

Matchen hann dock vända en gång till. Dan Eriksson visade varför det aldrig är fel att skjuta och sedan var det dags för Jesper Kemi att träda in i handlingen.

Det hade gått 16 minuter av perioden när Simon Esseryd gjorde ett soloförsök, uppvaktades av båda backarna, varpå de hamnade i en hög mitt i zonen. Allt medan...

- ...pucken studsade ut framför mig. Det var inget att fundera på, säger Jesper Kemi.

Fundera är det sista man ska göra när man kommer fri med målvakten. Jesper Kemi drog pucken mellan benen på målvakten i stället.

- Där brukar jag aldrig sätta den. Men det är inte så ofta jag gör viktiga mål, säger han.

Lagen gjorde varsitt mål till och Kirunas femte seger i allettan var ett faktum.

Den fjärde kom mot Hudiksvall i lördags och var en rysare av samma mått. Kiruna fick två utvisningar under de sista fem minuterna, men klarade ut saken, inte minst tack vare Sammy Gustafsson i målet.

I går var det Tobias Lundström som inledde. Han har uppenbarligen väldigt höga krav på sig själv och valde att byta redan i första pausen.