Kent till Kirunafestivalen

Kent kommer till Kirunafestivalen.Sveriges största band avslutar folkfesten under lördagkvällen. ? Det blir magisk allsång i Ferrumparken i midnattsolen, säger Peter Thornéus, festivalgeneral på Kirunafestivalen.

Foto:

Kiruna2010-02-01 11:04

Piteå dansar och ler slog på stora trumman när de presenterade drömbokningen Kent för ett tag sedan.
Nu utmanas de av Kirunafestivalen, som har lyckats med samma sak. 
Festivalgeneralen Peter Thornéus tycker inte att de två gatufesterna konkurrerar med varandra utan tror att Kent har en tillräcklig publik i norra Skandinavien för två konserter samma sommar.
? Det känns toppen. Vi har jobbat för det här hela det gångna året, ända sedan förra festivalen var över. Vi blir först i festival-Sverige med att kunna bjuda på Kent i sommar.
?Det blir magiskt?
Peter Thornéus vill inte uppge hur mycket Kent kostar men medger att bokningen är ?en av de dyraste i Kirunafestivalens historia?.
Bandet kommer att uppträda under lördagkvällen, som sista akt på Kirunafestivalens stora scen.
? Konserten börjar klockan 24. Det blir magiskt. Kent kommer att krossa och möblera om våra hjärtan i en ny eskapad av tårar, längtan och smärta. Overkligt stort, säger Peter Thornéus.
Kirunas festivalgeneral har inte själv varit något större fan av Kent förrän på senare år.
? Man behöver ju bara höra några låtar, så är man fast. Texterna är en stor del i det. Kent når rakt in i hjärtat hos folk, säger Peter Thornéus.
Släppte skivan ?Röd?
Eskilstunas stoltheter Kent är en av de mest framgångsrika grupperna någonsin i Skandinavien. I våras kom deras åttonde album Röd, som hyllades av kritikerna och toppade försäljningslistorna i flera veckor. 
Kirunafestivalen, som äger rum den 1-4 juli, har sedan tidigare bokat lokala stoltheterna Willy Clay Band, electro-hiphopen Maskinen och Dansbandskampens vinnare Playtones inför sommarens folkfest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om