Kallax flyg sätter upp övervakningskameror

Kallax flyg har nyligen satt upp övervakningskameror vid anläggningarna i Kiruna och Kurravaara. Orsaken är ett inbrott i höstas.- Det skulle vara förödande om någon mixtrade med tankanläggningen till exempel, säger vd Sven Stenvall.

KIRUNA2009-05-08 06:00
Det var hösten 2008 som någon eller några gjorde inbrott i hangaren vid fiskodlingen i Kiruna. De obehöriga personerna hade spolat ned hela hangaren med pulversläckare. Pulvret kan vara skadligt för maskinerna. Som tur var hade företaget bara en helikopter på plats och den var dessutom satt ur trafik sedan tidigare.
På grund av incidenten har företagets verkställande direktör, Sven Stenvall, ansökt till länsstyrelsen om att få sätta upp övervakningskameror. Ansökan har beviljats, både när det gäller start- och landningsplatsen i Kurravaara och den vid fiskodlingen.
Säkerhet
- Det är inte roligt att flyga med en helikopter om någon gjort något med den. Det handlar om säkerheten för alla, säger Sven Stenvall.
Övervakningen ska ske klockan 22.00 till klockan 06.00 varje dag och kommer endast att omfatta området i direkt anslutning till flygområdena. Länsstyrelsen anser att integritetsintresset för den enskilde är väldigt litet på dessa platser.
Företaget fick dock avslag att sätta upp ytterligare två kameror vid respektive anläggning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om