Julig gymnastikuppvisning

Lucior, tomtar och rockare. Det och mycket mer bjöd GK Norra Norden på på sin årliga juluppvisning på söndagen.

BARR. Artistisk gymnastik, här på barren.

BARR. Artistisk gymnastik, här på barren.

Foto: Hanna Dahlström

KIRUNA2015-12-06 16:45

Sporthallens läktare var i princip fullsatt och årets tema var just julen.

– Sist vi hade jultema var för 10 år sedan, säger Johanna Sarri, som var speaker på uppvisningen.

GK Norra Norden är 94 år gammal och har 661 medlemmar i Kiruna. Ungefär 400 barn och unga, i åldrarna två till 19, visade upp sina gymnastiska kunskaper på Sporthallen på söndagen, i disciplinerna artistisk gymnastik, trupp- och barngymnastik. Publiken fick se fristående och många flickisar och volter.

En av som var med och uppträdde var Savannah, fyra år. Tillsammans med pappa Kenny Westerberg var hon med på barngymnastikens framträdande, där de bland annat balanserade på en bom och kröp genom tunnlar till tonerna av Mössens julafton och Pepparkaksgubbarna.

– Vi har övat på det länge. Jag tycker det gick bra att uppträda, det roligaste var att hoppa, säger Savannah Westerberg.

Ett antal priser delades också ut till klubbens aktiva gymnaster och ledare.

Priset för årets gymnast fick i år delas mellan Tove Thelin och Frida Reineström, 18 och 19 år gamla. Motiveringen löd att de trots sin unga ålder hunnit vara ledare i flera år och har ett stort hjärta och engagemang för gymnastiken.

Johanna Öjemalm och Johanna Sarri, som också var med som gymnast på julshowen, har båda varit med i den grupp som sedan i somras planerat programmet och temat. Efteråt var de nöjda med utgången.

– Det gick jättebra, säger Johanna Öjemalm.

Johanna Sarri:

– Det är så roligt att se - jag tycker att det här är årets höjdpunkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om