Irritation över löften om nya idrottshallar

Fritids- och kulturnämndens ordförande Ann-Helén Bergsten (Kip) är irriterad över att kommunalråden Kenneth Stålnacke och Lars Törnman (S) utfärdar löften om nya idrottshallar.Detta utan att samråda med facknämnden eller ha klart med finansieringen av driften.

Ann-Helen Bergsten.

Ann-Helen Bergsten.

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2010-09-20 06:00

- Vi välkomnar verkligen investeringarna, men jag tar löftena med en nypa salt. Deras löften innebär innebär att vår nämnd kommer att begära sex miljoner extra i rambudgeten för de extra driftskostnaderna, säger hon.
Ny ishall lönsam
Lars Törnman svarar att en ny ishockeyhall på Lombia kommer i förlängningen att medföra större samordning och minskade driftskostnader.
Kenneth Stålnacke tillägger att löftena har föregåtts av en diskussion inom Socialdemokraterna.
- Ann-Helen Bergsten tillhör ju ett annat parti nu. Och förslagen kommer nya fullmäktige ta ställning till när budgeten ska tas i november, säger han.
Nytt utspel
I fredags gjorde de två kommunalråden ännu ett utspel, den här gången inom området kommunal omsorg. All personal inom hemtjänsten och på boenden ska få arbetskläder.
- Det här är ett gammalt krav från Kommunal som vi tänkte genomföra redan förra året. Då slog lågkonjunkturen till och vi fick dra i handbromsen. I år har vi ett utrymme eftersom vi går mot ett överskott på 25 miljoner kronor, säger Kenneth Stålnacke.
De 800 personerna inom omsorgen ska få minst två uppsättningar arbetskläder. Kostnaden beräknas till omkring en miljon kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om