Ingen ny näringslivschef när Olli går

Efter ganska precis ett år slutar Jukka Olli sin tjänst som närlingslivschef vid Kiruna kommun.Nu drar kommunen in tjänsten.

Foto:

KIRUNA2008-11-27 06:00
Jukka Olli slutar på egen begäran och har redan gjort sina sista skift vid Kiruna kommun. Den stora orsaken är de tunga besparingar som väntar i kommunen, en mindre är att han fortfarande har familjen kvar i Luleå.
- När jag kom ville jag jobba med utveckling och nu blir det väldigt mycket avveckling. De bitar som handlar om familjen hade jag kunnat hantera, säger han.
Ny organisation
Nu läggs ansvaret för näringslivsfrågorna på förre näringslivschefen Mats Dahlberg som numera bär titeln biträdande kommunchef.
- Vi kommer att göra en ny typ av organisation där avdelningstjänsten inte kommer att finnas kvar. Medan vi jobbar med det ligger frågorna hos mig, säger han.
Stora sparbetinget
Mats Dahlberg ska också samråda med andra organisationer som har intresse i Kirunas näringsliv, som Kiruna-Lappland, Progressum och kommunens egen utvecklingsavdelning.
Indragningen av näringslivschefstjänsten är en del i det stora sparbetinget för kommunkontoret som antogs av kommunfullmäktige i måndags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om