Hon är konstmuseets första projektledare

Konstmueum i norr har fått sin första projektledare.Maria Ragnestam, 28, ska snart börja sin anställning och kommer att vara stationerad i Kiruna.

Maria Ragnestam, projektledare för Konstmuseum i norr.

Maria Ragnestam, projektledare för Konstmuseum i norr.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-09-13 11:09

Det som förut kallades länskonstmuseet (numera alltså Konstmuseum i norr) får allt fastare konturer och ett steg på vägen mot ett fullskaligt museum är anställningen av en fast projektledare.

Det har funnit människor som har jobbat med projektet tidigare. Bland annat har en utredare gått igenom grundförutsättningarna för ett museum och den senaste tiden har länskonstnären arbetat på deltid med de olika projekten.

Verksamhet finns redan tidigare, även om det inte finns någon byggnad. Det är de pågående och kommande projekten som Maria Ragnestam ska hålla ihop.

Hon kommer att få ett arbetsrum i Stadshuset i anslutning till fritids- och kulturförvaltningen.

- Vi är glada över att Maria ska ha sin bas i Kiruna. Det blir tydligare att projektet har en Kirunabasering, säger kommunalrådet Kristina Zakrisson.

Kiruna kommun och Norrbottens läns landsting finansierar satsningen med en miljon kronor vardera om året.

Kristina Zakrisson avslöjade de senaste spåren kring den fysiska delen av ett framtida konstmuseum.

- En tanke är att inrymma museet i den nya förvaltningsbyggnaden. Men vi törs inte sätta ned foten innan vi vet vad vi får göra med Stadshuset, säger hon.

Ett nytt stadshus ska stå klart senast den 1 oktober 2016. Då kanske Maria Ragnestam även kan kalla sig museiföreståndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om