Hjalmar Lundbohm har återuppstått

Som lovat stod Hjalmar Lundbohm upp från de döda under onsdagen. För ett kort ögonblick deltog han i invigningen av ett tre dagars evenemang om Kirunas framtid.

TRIO. Josefin Nilsson Valencia höll föredrag, Kjell Henriksson - för dagen utklädd till Hjalmar Lundbohm och Ann Palmnäs tog emot på Hjalmar Lundbohmsgården.

TRIO. Josefin Nilsson Valencia höll föredrag, Kjell Henriksson - för dagen utklädd till Hjalmar Lundbohm och Ann Palmnäs tog emot på Hjalmar Lundbohmsgården.

Foto: Agneta Magnusson

Kiruna2015-05-28 17:42

– De här dagarna är till för Kirunaborna, det är viktigt, säger moderatorn Ann Palmnäs.

Det var en hel del som samlats för att se invigningen och samtidigt äta shitakesoppa och inte minst för att få en skymt av Hjalmar Lundbohm. Tillsammans med den återuppståndne Hjalmar invigde Ann Palmnäs evenemanget Kiruna in transformation.

– De här dagarna handlar om Kiruna då, nu och i framtiden. På lördag kan Kirunaborna för första gången samlas i den nya stadskärnan och det är en historisk händelse. De får träffa den nya stadens byggherrar och arkitekter. Det tror jag är väldigt värdefullt.

Men det är inte bara på lördag som det händer något. Under fredagen är det Kirunas nuvarande centrum som får uppmärksamhet. Bland annat kommer Högalidskolans niondeklassare, som gjort en bok om Kiruna, att berätta om de ungas syn på stadsomvandlingen.

Ann Palmnäs och arrangören Stads- och centrumutveckling i Kiruna hoppas på att många, såväl Kirunabor som besökare, ska delta i de fullspäckade dagarna.

– Jag är själv inte längre Kirunabo, men jag är född och uppvuxen här. Jag brukar umgås med gamla barndomskompisar som är utspridda över hela landet och måste säga att Kirunaborna är väldigt stolta över sin stad. Stadsomvandlingen är ett väldigt spännande projekt och det är ett otroligt program som de fått ihop. Varenda kotte är representerad. Det är maffigt, säger Ann Palmnäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om