Hjalmar Lundbohm återuppstår

Till helgen kan Kirunabor och besökare få veta mer om stadsomvandlingen. Ingen annan än Hjalmar Lundbohm inleder evenemanget.

TGA-OMRÅDET. Kirunabor och besökare bjuds in för att få veta mer om stadsomvandlingen ute på gamla TGA-området, som är Kirunas nya stadskärna.

TGA-OMRÅDET. Kirunabor och besökare bjuds in för att få veta mer om stadsomvandlingen ute på gamla TGA-området, som är Kirunas nya stadskärna.

Foto: Hans Sternlund

Kiruna2015-05-16 11:54

Nästa vecka genomförs ett arrangemang med fokus på det nya Kiruna. Det är Stads- och centrumutveckling i Kiruna som ordnat evenemanget som handlar om stadens historia och framtiden.

– Vi börjar med att blicka tillbaka på historien och Hjalmar Lundbohm återuppstår över dagen. På torsdag kväll inleder Stefan Hämäläinen från LKAB och Stefan Sydberg, som är andre vice kommunstyrelseordförande med att knyta ihop säcken, säger processledaren Agneta Magnusson.

Besökarna ska få uppleva hur historien tagit staden dit den är nu. Under lördagen är den nya stadskärnan i fokus med artisten Lars-Ante Kuhmunen som huvudnummer.

– Byggherrarna som ska bygga längs handelsgatan kommer att visa upp sina byggnader White arkitekter finns på plats för att berätta hur de tänker gestalta miljön kring nya staden. Den sista dagen har vi en springtävling som går från nuvarande till nya staden.

Enligt Agneta Magnusson är det viktigt att vara på plats just på TGA-området.

– Vi vill att Kirunaborna och besökare ska få möjlighet att få information på plats, få möta dem som jobbar med stadsomvandlingen och bli delgivna vad som händer och hur det händer. Vi vill börja blicka framåt och titta på det nya, men utan att glömma det nuvarande, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om