Hit flyttar bolagshotellet

Efter osäkerheten: Nästa år flyttas LKAB:s Bolagshotell till ett nytt kulturområde.

FLYTTDAGS.

FLYTTDAGS.

Foto: Göran Ström

Kiruna2016-05-11 14:13

Läs mer här: Ovisst för Bolagshotellet och Hjalmar Lundbohmsgården

Sedan det blev känt att Kiruna behöver flyttas har det varit osäkert kring var kulturbyggnaderna vid bolagsområdet ska flytta. Inte nu längre, då LKAB:s styrelse har fattat ett beslut om att flytta Bolagshotellet till Luossavaaraområdet.

– Det här beslutet är så välkommet. Det nya Bolagsområdet blir komplett med Bolagshotellet, säger Tjabba Nordanfjäll, projektledare vid samhällsomvandlingsenheten på LKAB till företagets hemsida.

Bolagshotellet är en av Kirunas allra äldsta byggnader och används i dagsläget som hotell för LKAB:s gäster. Vilka kan röra sig om allt från kunder till kungen. Byggnaden påbörjades 1900 och stod färdig 1901 och har bland annat kallats Hotel Kiirunavaara. Byggnaden ritades av arkitekten Gustaf Wickman.

Läs mer här: 2016: Det händer med kulturbyggnaderna

I början av nästa år kommer inredningen magasineras och förprojekteringen starta. I början av 2019 beräknas Bolagshotellet och övriga byggnader som flyttas från det befintliga bolagsområdet stå inflyttningsklara på Luossaområdet. Som därmed blir ett nytt bolagsområde med Bolagshotellet som center och Hjalmar Lundbohmsgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om