Handläggaren som får ros i stället för skäll

Agneta Lindberg rosas för sin insats som personlig handläggare på Försäkringskassan i Kiruna. - Agneta har verkligen stöttat och hjälpt mig i alla lägen, säger Annika Karlsson-Mukka.

Annika Karlsson-Mukka ger Dagens ros till Agneta Lindberg, personlig handläggare på Försäkringskassan i Kiruna. Foto: alexander linder

Annika Karlsson-Mukka ger Dagens ros till Agneta Lindberg, personlig handläggare på Försäkringskassan i Kiruna. Foto: alexander linder

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2010-01-27 06:00
Annika Karlsson-Mukka är sjukskriven för utbrändhet och har så varit i cirka tre år. Nyligen skickade hon in Dagens ros till Agneta Lindberg.
De har träffats ungefär en gång per kvartal under årens lopp, ibland mer ofta än så.
- Agneta är en suverän handläggare. Hon är ödmjuk och finns nära till hands i alla lägen. Det har aldrig varit några problem, säger Annika Karlsson-Mukka.
Det tillhör inte vanligheterna att Försäkringskassan höjs till skyarna. Det brukar snarare vara tvärtom, inte minst efter regeländringarna som trädde i kraft sommaren 2008.
- Jag tycker att Försäkringskassan har fått så mycket skäll och jag tycker att det är obefogat. Det är inte deras fel, det är i så fall regeringen man ska skälla på, säger Annika Karlsson-Mukka.
Trivs med jobbet
Agneta Lindbergs uppgift som handläggare är bland annat att bedöma rätten till sjukpenning och samordna rehabiliteringen.
Hon uppskattar rosen:
- Jag blev jätteglad. Det känns jättekul, då det har varit så mycket negativ fokus på Försäkringskassan under så lång tid, säger hon.
Agneta Lindberg har arbetat på Försäkringskassan i Kiruna sedan 1986. De fyra senaste åren har hon jobbat som personlig handläggare.
- Jag trivs bra med mitt jobb. Det är kul att möta människor.
Annika Karlsson-Mukka blev under sjukskrivningen omplacerad från personlig assistent till hemtjänst. Nu arbetar hon 50 procent.
Hon blev nyligen utförsäkrad då sjukpenningsdagarna numera är begränsade. Det är en konsekvens av de nya reglerna. Numera är hon inskriven på arbetsförmedlingen.
- Jag siktar på att komma upp i heltid, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om