Han har stora planer för bowlingen i Kiruna

Det är allt fler som spelar bowling i Kiruna.Nu vill ägaren till Polarbowling bygga fler banor och utöka hallen med restaurang- och konferensavdelning.- Så ser alla nya hallar ut i dag, säger Daniel Unander.

Daniel Unander driver företaget Polarbowling och vill lyfta bowlingen som både sport och företeelse till nya nivåer i Kiruna.FOTO: HANS STERNLUND

Daniel Unander driver företaget Polarbowling och vill lyfta bowlingen som både sport och företeelse till nya nivåer i Kiruna.FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-03-02 06:00

Det är sju år sedan som Kiruna kommun sålde ut bowlinghallen till en privat rörelse. Daniel Unander blev delägare för fyra år sedan och har varit ensam ägare de senaste två åren.

Bowlingen är både hans näring och hans passion.

Vision
I fjol spelade han elitseriebowling med Team Berget i Malmberget och i år är han återbördad till Kiruna AIF som ska försöka kvala sig kvar i nordallsvenskan.

Arbetet i hallen innebär många timmar som kanske inte alltid räntar sig fullt ut.

- Det skulle vara mer lönsamt för mig att ta ett annat jobb. Men jag har en vision om hur jag vill föra bowlingen vidare i Kiruna. Så länge jag orkar driva visionen orkar jag också köra hallen, säger han.

I visionen ingår till att börja med fler banor. I dag har han full beläggning på de åtta banorna under eftermiddagarna måndag till torsdag.

Många korpspelare
På helgerna är det ofta företag som bokar upp hallen för sina anställda. Dessutom finns det fyra lag i seriespel som ska ha match- och träningstider.

- Jag tror inte att vi har nått toppen på seriespelet. Det finns fortfarande många korpspelare som skulle kunna tillföra mycket. Men redan nu är det inte så mycket tider över till de som vill nöjesbowla, säger han.

I visionen ingår också möjligheten att kunna servera mat och dryck.

Saknar utrymme
- Jag skulle vilja få in mer av allt i hallen. Man kan bara nå en viss kapacitet med bowlingen och då skulle en
restaurang vara ett naturligt nästa steg att ta.

Problemet är att det inte finns fysiskt utrymme utanför hallen och bygger man ut inåt sporthallen är det någon annan som måste maka på sig.

Daniel Unander har lyft frågan till kommunstyrelsen.

- Det är läge att väcka frågan med tanke på de nya idrottshallarna som planeras. På något sätt behöver jag få hjälp av kommunen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om